Nieuws
23 april 2009 - Ron Smeets

217.000 SMSjes in één maand

Twee boys uit Pennsylvania hebben in Maart het wereldrecord SMS-en geprobeerd te breken. Samen stuurde ze in één maand tijd maar liefst 217.000 SMSjes. Dat komt dus neer op 7.000 per dag, of 291 per uur (als ze 24 uur per dag wakker zouden blijven). Het oude record stond met 182.000 op naam van ene Deepak Sharma uit India.

Op zich een leuk idee om in het Guinness Record Boek te komen maar de twee jongens, Nick Andes en Doug Klinger, bleken hun recordpoging niet echt goed doordacht te hebben.

Ten eerste is nog niet duidelijk of het record wel erkend zal worden. Normaliter moet je een dergelijke recordpoging namelijk van te vorren aankondigen. Maar wat nog erger is voor de boys is het feit dat ze vooraf niet effe gerekend hebben wat de kosten zouden zijn voor het sturen van 217.000 SMSjes. Nick Andes, wiens telefoon gebruikt werd, ontving namelijk een rekening van T-Mobile van 26.000 dollar. Auwch!

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.