Nieuws
10 december 2008 - Ron Smeets

21 Mbps HSPA in Scandinavië

Terwijl onze (en de meeste) HS(D)PA netwerken het nog moeten doen met snelheden tot maximaal 7.2 Mbps, en dat wordt lang nog niet overal gehaald, heeft de Scandinavische afdeling van '3' een dela gesloten met Ericsson om haar HSPA netwerken te upgraden naar 21 Mbps.

Daarmee heeft de Scandinavische operator wederom een wereldprimeur in handen. Enkele jaren geleden waren zij namelijk ook al de eersten die het zogenaamde Turbo 3G netwerk introduceerden.

Het is de bedoeling dat de eerste commeriele 21Mbps (als maximale download snelheid) netwerken nog vóór de zomer van 2009 beschikbaar komen voor de klanten van '3'.

Via: Ericsson

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.