Wearables
02 juni 2015 - Ron Smeets

2015 wordt een record jaar voor leveranciers van smartwatch displays Met dank aan de Apple Watch

Dit jaar zullen een record aantal smartwatch displays verscheept worden. Naar verwachting 34 miljoen; ofwel 250% meer dan een jaar geleden. Met dank aan de Apple Watch, aldus de analisten. Het slimme horloge uit Cupertino zal goed zijn voor 49% van dat aantal.

Kijk, dat het aantal geproduceerde en verscheepte smartwatch displays de komende jaren zal stijgen is niet zo gek. De markt van de slimme horloge's is nog jong en dus heeft nog lang niet iedereen er eentje om zijn of haar pols zitten. Dat de groei dit jaar exponentieel zal stijgen is ook niet zo vreemd. We weten immers al een tijdje dat 2015 het jaar is waarin Apple zich op de wearable markt zou storten. De Amerikaanse fabrikant heeft een relatief grote schare fans die letterlijk alles kopen waar het Apple logo op staat.

Hoewel de eerste ervaringen van gebruikers en reviewers niet onverdeeld positief zijn, en ronduit tegenvallen, zal de Apple Watch dit jaar al de best verkopende smartwatch aller tijden worden. Onlangs werden de verkoopverwachtingen voor 2015 door analisten gehalveerd, van 30 naar 15 miljoen.

Overigens verwachten de analisten van Strategy Analytics dat Apple dit jaar 15.4 miljoen smartwatches gaat verkopen. Alle andere fabrikanten samen (Samsung, Asus, Pebble, LG, Motorola etc) zullen volgens diezelfde voorspellingen 12.7 miljoen slimme horloges aan de man en vrouw weten te brengen. Als dat klopt, dan heeft Apple eind dit jaar dus een marktaandeel van bijna 55%.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.