Nieuws
17 januari 2012 - Ron Smeets

2011 was een goed jaar voor ZTE maar 2012 wordt nog beter

ZTE, de vierde toestelfabrikant ter wereld (op basis van verkochte toestellen) heeft een prima jaar achter de rug. De jaarcijfers zijn nog niet officieel bekend gemaakt, maar tegenover Reuters zei Lv Qianhao van ZTE dat de verwachtingen van 12 miljoen verkochte smartphones ver overschreden is. In totaal had ZTE ingezet op de verkoop van 80 miljoen mobiele telefoons in 2011.

Voor 2012 verwacht ZTE haar smartphone verkopen minimaal te kunnen verdubbelen. China (het thuisland) en de VS zijn voor ZTE de belangrijkste markten, aldus Lv.

Met de verkoop van meer smartphones zoals de Blade die al meer dan 8 miljoen keer over de toonbanken gegaan is (waarvan 5 miljoen in China), hoopt ZTE ook haar winstmarges naar een hoger niveau te tillen. Doordat de fabrikant in de afgelopen jaren, het pre-smartphone tijdperk van de fabrikant, vooral low-end (goedkope) toestellen verkocht bleven de 'dikke winsten' nog uit. In de eerste helft van 2011 lag de winstmarge voor alle ZTE producten (mobiele teledoons, smartphones, tablets en andere producten) op 19.6%. Dat was toen 3.08% lager dan een jaar eerder (in 2010), maar nog altijd een prima marge vergeleken bij sommige concurrenten.

Via: Reuters

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.