Nieuws
03 april 2009 - Ron Smeets

2008 was een goed BlackBerry jaar

Waar sommige toestel fabrikanten toch duidelijk de recessie voelen lijkt RIM (BlackBerry) daar nog geen last van te hebben.

De Canadese toestel fabrikant heeft zojuist haar kwartaal en jaarcijfers gepresenteerd en daaruit blijkt dat RIM een bijzonder goed jaar achter de rug heeft.

Zo steeg de omzet in het afgelopen jaar met 84% naar 11.07 miuljard dollar. De netto winst bedroeg 1.89 miljard dollar, ruim 46% meer dan een jaar eerder.

Ook voor het komende kwartaal verwacht RIM geen last te krijgen van de crisis. De omzet zal op peil blijven en uitkomen op zo'n 3.3 tot 3.5 miljard dollar.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.