Geruchten
29 mei 2012 - Ron Smeets

2000 banen op de tocht bij RIM?

Begin deze maand, tijdens BlackBerry World, lichtte RIM weer wat tipjes van de BB10 sluier op en volgens de kersverse CEO was RIM klaar voor de toekomst. Helaas duurt het nog tot oktober voordat er echt tastbare BB10 hard- en software in de winkels gaat verschijnen. Intussen blijft het marktaandeel en de waarde (aandelenkoers) van RIM gestaag dalen. De vraag is dan ook of oktober niet te laat zal komen voor RIM.

De Canadese krant Globe and Mail zegt over informatie te beschikken dat RIM voornemens is om op 1 juni (over enkele dagen dus) zo'n 2000 banen te schrappen.

Dat komt neer op zo'n 12% van het totale personeelsbestand dat momenteel nog zo rond de 16.500 schommelt. Volgens de krant zullen de ontslagen alle onderdelen, afdelingen en locaties van RIM betreffen. Intussen zijn ook al weer enkele topmannen opgestapt. Head of Global Sales Patrick Spence en de Chief Legal Officer, Karima Bawa, zijn twee voorbeelden. Een jaar geleden liet RIM ook al 2000 werknemers 'gaan'. Spannende tijden voor de makers van BlackBerry. En BB10 is hard, heel hard, nodig.

Via: CNet

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.