Nieuws
05 augustus 2010 - Ron Smeets

200.000 Android toestellen per dag over de toonbanken

Gisteren riep Symbian vol trots dat er per dag 298.000 smartphones met dat OS verkocht worden. Voor de baas van Google was dat natuurlijk een prima aanleiding om even te laten doorschemeren hoeg goed het met Android gaat.

Volgens Eric Schmidt gaan er momenteel 200.000 Android toestellen per dag over de diverse toonbanken.

Natuurlijk is dat nog veel minder dan het aantal Symbian's dat dagelijks verkocht wordt maar daarbij moeten we ons wel bedenken dat twee maanden geleden de Android teller nog op 100.000 toestellen per dag stond. Vooral die groei spreekt boekdelen. Zeker als je bedenkt dat het aanbod van Android toestellen nog steeds niet optimaal is, qua keuzemogelijkheden. HTC is de marktleider, Motorola's assortiment is vooral in de VS erg uitgebreid, Samsung heeft er een paar, evenals Sony Ericsson, maar dat was het dan wel zo'n beetje. Kortom, nog voldoende ruimte voor een uitbreiding van het assortiment aan Android smartphones.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.