Geruchten
08 juni 2007 - Ron Smeets

20% van alle iPhones gaat retour

Insiders en de happy few die (meest Apple medewerkers) die al het genoegen van de iPhone hebben mogen ervaren zijn er nagenoeg zeker van: De kans is groot dat 20% van de iPhone kopers het toestel binnen afzienbare tijd terugbrengen naar de winkels vanwege het bijzonder onhandige virtuele qwerty toetsenbord.

Ook John Dvorak (gadget watcher) kreeg deze dagen een telefoontje van een Apple insider: So here is the latest I've heard, and it comes from yet another industry insider. I got a call last night. "I think it's time to sell Apple short," said the voice.

"I think that's premature," I responded. "What have you heard?"

"The keyboard is a disaster, and people are going to return the phone in droves. I'm guessing 20% will go back."

"It's not the scenario I'm predicting," I said. "Besides, Jobs said the keyboard is great."

"No, he didn't. He said that if you 'trust the keyboard you can really fly.' Nobody will get that far. It's frustrating to use."

The conversation drifted off and I wasn't convinced, because I do not think people are going to buy the Apple phone because they want to type on it, aldus Dvorak.

Op zich ben ik het deels wel eens met het commentaar dat Dvorak op bovenstaande voorspelling geeft: Een consument koopt geen iPhone om er op te typen, maar (en daarom ben ik het maar deels met hem eens) als het gebruik van functies zoals SMS en IM gedwarsboomd blijken te worden door het onhandige keyboard, dan kan dat zeerzeker een issue worden bij de keuze om wel of geen iPhone te kopen.Gerelateerde links:
Ga jij een iPhone kopen?
Cingular opent iPhone community
Iphone Ad toont “mystery app”
Bill koopt geen iPhone
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.