Nieuws
25 juli 2008 - Ron Smeets

20% koopt mobiel en 51% wil mobiel gaan betalen

Een onderzoek van BuzzCity heeft uitgewezen dat momenteel al zo'n 20% van alle mobiele bellers wel eens een aankoop via zijn of haar mobiele telefoon gedaan heeft. Bovendien zegt ruim 50% van de ondervraagden serieus geïnteresseerd te zijn in mobiel betalen.

Dat klinkt zeer hoopgevend voor bestaande en nieuwe initiatieven als Rabo Mobiel en CashMS. Van de andere kant moet ik wel toegeven dat ik bijzonder verrast was door deze hoge percentages.

De meest populaire mobiele aankopen zijn boeken, downloads en virtuele kadobonnen. Daarnaast zijn ook games, muziek en films zeer gewild om mobiel aan te schaffen.

Helaas zeggen de onderzoekers in het persbericht niet hoeveel mobiele bellers ondervraagd zijn in het kader van dit onderzoek (100, 1000, 10.000?) dus dat maakt de cijfers wellicht iets minder hard.

Hoe zit dat met jullie, onze lezers, kopen jullie wel eens iets via je mobieltje en zou je via je mobieltje ook willen gaan betalen? Geef je mening in onze nieuwe poll.Gerelateerde links:
Rabo SMS betalen: gebruikerstest
Rabobank introduceert betalen per SMS
Rabo Mobiel verruilt Orange voor KPN
Vanaf volgende week met je mobiel je Febo kroket betalen
Met je mobieltje betalen bij C1000
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.