Nieuws
17 maart 2008 - Dennis de Vroet

2 miljoen mobiele internetters

Volgens het CBS zijn er in 2007 ongeveer 2 miljoen mensen mobiel online geweest. Dit houdt in dat bijna 1 op de 5 internetters mobiel online is, oftewel ongeveer 20% van het totale internet verkeer. De gebruikers waren voornamelijk mannen en hoger opgeleide jongeren.

Het meeste online verkeer was afkomstig van laptops, ongeveer 13% van het totale internetverkeer. Hierbij werd thuis en werk internet verkeer niet meegerekend. Een mobiele telefoon met UMTS neemt 4% voor zijn rekening. De mobiele telefoons zonder UMTS nemen eveneens 4% voor zijn rekening.

De Palmtop is te verwaarlozen met een krappe 3%. Wel ben ik benieuwd naar de platformen die gebruikt zijn. Ik denk eigenlijk dat er redelijk veel Windows Mobile wordt gebruikt om online te surfen. Als straks de iPhone in Nederland leverbaar is denk ik dat de cijfers nog verder zullen stijgen. Als deze cijfers doorzetten denk ik dat het belangrijk is om steeds meer mobiele versies van huidige websites op de markt te zetten.Gerelateerde links:
T-Mobile ziet grote toekomst in Mobile internet!
T-Mobile Mobile Internet onderzoek
KPN verwacht hoge omzet mobiel internet.
Nokia N80 Internet Edition boordevol software
Over de auteur: Dennis de Vroet