Nieuws
29 september 2009 - Ron Smeets

2 miljard App Store downloads

Op 23 April werd de 1 miljardste app download uit de App Store die toen zo'n negen maanden actief was. Krap vijf maanden later is de grens van 2 miljard al doorbroken, zo heeft Apple bekend gemaakt.

Andere leuke cijfers uit hetzelfde persbericht: Er staan momenteel meer dan 85.000 Apps in de App Store en aan Apple's iPhone Developer Program doen inmiddels meer dan 125.000 ontwikkelaars mee. Ow ja, en Apple heeft sinds de introductie al meer dan 50 miljoen iPhone's en iPod Touch toestellen verkocht.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.