Nieuws
09 september 2007 - Ron Smeets

2 jaar cel voor SMS-en tijdens het rijden

Ga je binnenkort naar Engeland dan is het misschien raadzaam om je even goed te realiseren dat men daar onlangs de straffen voor het niet handsfree gebruik van mobiele telefoons, MP3 spelers en andere gadgets fors verhoogd.

Waar je er enkele weken geleden nog vanaf kom komen met een maximale boete van 2.500 pond, of 3750 Euro, als je gesnapt werd terwijl je SMS-te achter het stuur, moet je nu al rekening houden met een celstraf van maximaal 2 jaar.

Zoals gezegd geldt deze uitzonderlijk hoge strafmaat alleen voor acties waarbij je tekst aan het typen bent tijdens het rijden. Niet handsfree bellen is, en blijft, in Engeland met een boete van 60 pond (90 Euro) nog altijd stukken goedkoper dan hier in Nederland.

Eerder besloot de Maleisische overheid al dat niet-handsfree bellen bestraft kan worden met een celstraf en ook in Engeland dacht men er al langer over na.Gerelateerde links:
Rechter legt $5 boete op voor rinkelende GSM’s
Extra boete voor mobiele bellers die 'crashen'
Celstraf voor hands-on bellen in het verkeer
Gevangenisstraf voor SMSen tijdens het rijden
Niet hands-free bellen het duurst in Portugal
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.