Entertainment
28 april 2011 - Ron Smeets

2 Euro per minuut als je belt op de Sabbath

In Nederland is de zondagsrust regelmatig onderwerp van gesprek in de politiek. Het gaat dan vooral om openingstijden van winkels en dergelijke. Een Israelische provider gaat echter nog een stapje (of vijf ;-)) verder.

Klanten van deze provider, die zich speciaal richt op streng Orthodox gelovigen, moeten namelijk 10 Shekel (ongeveer €1,99) per minuut betalen als ze op de Sabbath (zaterdag) hun koshere mobieltje gebruiken.

Maar dat is nog niet alles. Het toestel dat bij het abonnement geleverd wordt is ook verstoken van services als SMS, Mobiel Internet, email en toegang tot Sociale Netwerken als Facebook. Een camera ontbreekt ook. Dit alles om de streng Orthodox gelovige Joden zoveel mogelijk te helpen bij het weerstaan van 'zondige verleidingen' ;-) Daarnaast is het menu ook compleet in Yiddish Het koshere mobieltje is gebaseerd op de Altcatel T701.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.