Entertainment
02 december 2011 - Ron Smeets

2 dronken RIM medewerkers uit vliegtuig gezet en geschorst

Ik kan mij goed voorstellen dat, met de dalende omzetten en marktaandelen, bepaalde werknemers van RIM last hebben van stress. Echter, aclcohol is dan, zeker tijdens een vlucht, niet de beste manier om even af te schakelen of tot rust te komen. Dat blijkt wel uit dit bizarre verhaal.

Twee medewerkers van RIM (38 en 45) die op weg waren van Toronto naar Beijing hebben er met hun zatte kop en 'vervelende' gedrag voor gezorgd dat de piloot een tussenlanding moest maken in Vancouver om de twee mannen het toestel uit te zetten.

Ooggetuigen verklaarden dat de mannen op de vuist gingen met het cabinepersoneel nadat ze meerdere keren tot de orde geroepen waren maar daar geen gehoor aan gaven. Beide mannen zijn inmiddels al veroordeeld tot het betalen van een boete van ruim 26.000 Euro ($CDN 35.878) als schadevergoeding voor de extra tussenstop en het feit dat Air Canada daardoor meer dan 300 passagiers  een hotelovernachting in Vancouver heeft moeten aanbieden. Door de tussenstop konden de piloten en het cabinepersoneel namelijk niet meer doorwerken omdat ze anders over hun maximale (vlieg)uren heen zouden gaan. Verder mogen de twee RIM medewerkers een jaar lang niet met Air Canada vliegen en als klap op de vuurpijl zijn ze ook nog eens geschorst door hun werkgever. Duur vluchtje!

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.