Geruchten
12 augustus 2011 - Ron Smeets

"1e Windows Phone Nokia's verlaten fabriek al in september"

Compal, de fabrikant die de eerste Windows Phone Nokia's gaat produceren, zou de eerste lading van die nieuwe smartphones volgende maand al uit haar fabrieken naar Nokia gaan verschepen, zo melden Taiwanese media vandaag.

In het bericht, gebaseerd op een tweet en natuurlijk nog een gerucht, wordt ook gemeld dat Compal dit jaar in totaal 2 miljoen Windows Phone Nokia's zal produceren.

De keuze voor Compal zou te maken hebben met het feit dat deze fabrikant meer ervaring heeft met het produceren van Windows Phone toestellen dan Nokia zelf (die hebben natuurlijk nog nooit, massaal, Windows Phone toestellen geproduceerd). Hierdoor zou Nokia de release van haar eerste Windows Phone toestellen mogelijk nog verder kunnen gaan vervroegen. Aanvankelijk werd begin 2012 genoemd als eerst mogelijke releasemoment voor de eerste WP7.5 Nokia's, maar inmiddels was dat al naar eind 2011 verschoven.

Met deze nieuwe berichten, als ze kloppen natuurlijk, zou het wellicht mogelijk worden voor Nokia om de eerste Windows Phone toestellen vrijwel direct na de vermoedelijke lancering daarvan, eind oktober tijdens Nokia World, al in de winkels te leggen, in ieder geval in de zes landen die door de Finnen als 'key markets' aangewezen zijn. En ja, Nederland hoort daar ook bij.

Zoals gezegd, de Taiwanese berichten zijn nog niet bevestigd en dat zal ook wel niet (snel) gaan gebeuren, maar als ze juist zijn en Nokia slaagt er inderdaad in om de eerste Windows Phone toestellen direct met, of kort na, de lancering al in de winkels te laten verschijnen, dan doorbreekt de fabrikant wel een trend waar men de afgelopen jaren veel klachten over kreeg; het aankondigen van toestellen die vervolgens pas (vele) maanden later te koop waren. We zullen zien.

Via: Twitter en Unwired View

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.