Geruchten
06 april 2009 - Ron Smeets

1e Samsung Android komt toch in Juni

Het wordt zo langzaam maar zeker een klucht. In Januari gingen de geruchten dat Samsung besloten zou hebben de komst van hun eerste Android toestellen vervroegd te hebben.

Vervolgens kwam vlak vóór het MWC naar buiten dat de release toch weer naar achteren geschoven werd en nu meldt Forbes dat de eerste Android Samsung toch nog voor de zomer, in Juni, in de winkels zal liggen. Eerst zien, dan geloven zou ik zeggen.

Forbes beroept zich op een gesprek met Won-Pyo Hong, VP of Global Product Strategy (iemand die het zou kunnen weten dus ;-))

Tijdens dat gesprek bevestigde de Samsung bobo dat er dit jaar meerdere Androids van de Koreanen op komst zijn en dat het eerste model al in Juni op de markt zal komen. Hij voegde er aan toe dat dit heuglijke feit het eerst in Europa gevierd kan worden. We zullen zien.

Onlangs zagen we natuurlijk al een afbeelding van een Android-achtige Samsung opduiken in een presentatie van de fabrikant tijdens de Nederlandse dealer-show.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.