Tablets
01 november 2012 - Ron Smeets

1e reviews van de iPad Mini; ervaring prima, scherm slecht

Vanaf morgen ligt de iPad Mini in de winkels. Maandag krijg ik mijn test exemplaar. Natuurlijk zijn, in de VS, al enkele review exemplaren uitgedeeld. De eerste indrukken zijn redelijk gelijk gestemd.

De iPad Mini presteert beter dan de meeste kleinere tablets die al in de winkels liggen. De ervaring (UI en OS) is nagenoeg gelijk aan die van de grotere iPad maar het scherm schijnt volgens sommige testers abominabel slecht te zijn.

Het verschil in kwaliteit met de Retina schermen van de andere iPad's (3 en 4) is veel te groot, in negatieve zin dus, zo schrijven enkele reviewers. Heb je nu een iPad 1 of 2, dan zul je daar wellicht weinig van merken, zo wordt ook gemeld.

Ik ben natuurlijk ook benieuwd naar de prestaties van de iPad Mini. Zoals gezegd zal ik maandag een testexemplaar (ook van de iPad 4) ontvangen. Ow, en op onze facebook pagina stelde ik vanochtend al de vraag of er nog lezers en gadget fans zijn die vanavond (of morgen ochtend heel vroeg) van plan zijn om in de rij te gaan staan voor de iPad Mini. De eerste reacties waren niet echt bemoedigend voor Apple ;-)

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.