Entertainment
31 oktober 2005 - Ron Smeets

19 Sky TV zenders in 2006 bij Vodafone UK

De lijst met beschikbare TV kanalen op 3G Vodafone mobieltjes in Engeland wordt begin volgend jaar uitgebreid met maar liefst 19 zenders van Sky Television.

Onder de naam Sky Mobile komen onder andere Cartoon Network, MTV en Sky News erbij. In November beginnen de eerste (gratis) tests. Vanaf volgend jaar Februari kunnen Vodafone abonnees dan kiezen voor twee 'zenderpakketten' die elk zo'n 7,50 per maand gaan kosten. De 19 kanalen zijn als volgt ingedeeld:

News, Sport & Factual

Sky News; CNN; Bloomberg; Sky Sports News; At The Races; Discovery Factual; National Geographic Channel; History Channel.

Entertainment & Music

Sky One; Sky Movies; MTV; Living TV; Discovery Lifestyle; Nickelodeon; Cartoon Network; Bravo; Biography Channel; MTV2 en Paramount Comedy (deze laatste twee zullen enkele maanden later pas beschikbaar worden)

Tot en met April 2006 is Vodafone verzekerd van de exclusiviteit voor de Sky Mobile TV kanalen op haar Live! portal, maar het is nog allerminst zeker of daarna ook de andere Engelse providers, '3' en Orange de Sky kanalen mobiel zullen gaan aanbieden.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.