Entertainment
31 augustus 2011 - Ron Smeets

180 dollar voor een houten iPad

Het wil nog wel eens gebeuren dat aanbieders van gadgets op veilingsites de boel flessen. Dat merkte een 22-jarige Amerikaanse vrouw onlangs ook toen ze op internet een iPad dacht te kopen voor 180 dollar.

Even dacht ze een prima deal gesloten te hebben want de vraagprijs was 300 dollar maar met afdingen kwam ze dus een prijs van 180 dollar met de verkoper overeen. Ze had niet meer geld, was haar argument.

Om oplichting te voorkomen sprak ze met de verkoper af om de betaling en overdracht van de iPad bij een McDonald's restaurant te laten plaatsvinden. Daar kreeg ze van de verkopers een gesloten FedEX pakketje. Helaas maakte ze dat niet eerst even open voordat ze betaalde en de mannen er van door gingen. Toen ze, eenmaal thuis, haar nieuwe gadget wilde bewonderen bleek er echter geen iPad in het pakje te zitten maar een stuk hout met het Apple logo erop.

Tsja, kijk dus goed uit voordat je iets op een veilingsite koopt waarvoor je eerst moet betalen. Ik heb zelf de stelregel dat ik een product dat ik op die manier koop niet alleen zelf ga afhalen maar het ook eerst wil zien. Boter bij de vis dus!

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.