Nieuws
12 december 2011 - Ron Smeets

18 miljard App Store downloads, 500.000+ actieve Apps

Nog geen 11 maanden geleden werd de 10 miljardste App Store download 'verwelkomd'. Vandaag maakte Apple bekend dat de teller op dit moment al de 18 miljard gepasseerd is. Gemiddeld is dat ruim 760 miljoen downloads per maand maar volgens Apple ligt dat aantal momenteel al boven de 1 miljard per maand.

Apple's nieuws komt enkele dagen nadat Google bekend maakte dat de 10 miljardste Android Market downloand bereikt was.

In het persbericht van Apple, dat vooral bedoeld was om te melden dat de Mac App Store al meer dan 100 miljoen downloads geregistreerd had (nog geen jaar na de lancering) stond ook te lezen dat de App Store momenteel ook officieel meer dan 500.000 actieve apps telt. Andere 'berekeningen' meldden een tijdje geleden al dat de App Store meer dan 600.000 apps telde, maar dat betrof het totaal aantal Apps dat, vanaf dag 1, aangemeld (en goedgekeurd) was. Een deel daarvan (ca 24%) is intussen weer verdwenen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.