Geruchten
19 april 2007 - Ron Smeets

17 Regels voor het mogen verkopen van de LG Prada

Of dit de beschikbaarheid van de LG Prada, als hij eind volgende maand in Nederland uitkomt, zal beinvloeden is nu nog niet te zeggen.

Hoe dan ook, de toestelmaker heeft samen met de modeontwerper een lijst met 17 regels (lees: eisen) opgesteld waaraan de winkels die het toestel gaan verkopen aan zullen omoeten voldoen. Dat beweert althans een Engelse telefoonwinkel eigenaar.

Een van die 'regels' is dat het toestel dus LG Prada GSM genoemd moet worden en niet, bijvoorbeeeld Prada GSM van LG. Ook de manier waarop het toestel in reclame-uitingen van de winkel gepresenteerd wordt is aan een aantal regels gebonden: 60-70% in zwart-wit of grijs.

Echt leuk wordt het bij de regel dat winkels (of winkelketens) die de Prada, uhmm, sorry, LG Prada GSM willen verkopen foto's van hun zaak, zowel in- als exterieur, moeten inleveren bij de toestelfabrikant. Pas als LG en Prada de winkel(keten) 'waardig' achten als verkoopkanaal voor het toestel mag het toestel in de etalage verschijnen. Natuurlijk met inachtneming van de 17 'richtlijnen'. . .

Volgens mij is de hype rondom de iPhona-achtige GSM van LG en Prada de makers een beetje naar het hoofd gestegen.Gerelateerde links:
LG KE 850 PRADA eind Mei verwacht
LG Prada met Orange abonnement gratis in Engeland
LG KS20: De Prada, maar dan beter?
Ook een Bluetooth headset van LG en Prada
Toch hands-on met de LG Prada
Uitgebreide videodemo van de LG 'Prada' KE850
Eerste foto's van de LG 'Prada' GSM
Prada en LG komen met een nieuw luxe GSM merk
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.