Geruchten
05 februari 2008 - Ron Smeets

16GB iPhone nu ook offcieel?

Als deze geruchten kloppen dan wordt vandaag de 16GB versie van de iPhone onthuld.

UPDATE: Het is offcieel (14u45). Behalve de 16GB iPhone is ook de 32GB versie van de iPod Touch op de Amerikaanse shop van Apple verschenen. Ze kosten beiden 499 dollar.

UPDATE #2: De 32GB iPod Touch is ook op de Nederlandse Apple store te vinden voor 369 Euro.

Diverse bronnen, zowel bij AT&T als het Engelse O2 meldden vanochtend namelijk dat de lancering van deze nieuwe iPhone uitvoering, die behalve de extra opslagcapaciteit niet verschilt van het model dat momenteel al te koop is in Engeland, Frankrijk, Duitsland en de VS, gepland staat voor 13u30, Engelse tijd.

Het toestel zou in Engeland 329 pond gaan kosten en dat komt overeen met 599 dollar, de originele prijs van de 8GB versie toen die in Juni 2007 uitkwam.

Overigens was op het moment dat ik dit schreef de Amerikaanse online winkel van Apple gesloten (screenshot hieronder) vanwege een update. Wellicht dat dit ook een teken is. Dat gold trouwens niet voor de Europese winkels.

Berichten (en spionage foto's) van een 16GB iPhone werden al eerder gespot maar de afgelopen weken was het redelijk stil geworden en spitsten de geruchten zich vooral weer toe op de 3G iPhone en een aantal Europese landen waar het bestaande toestel binnenkort wellicht op de markt zou gaan komen.Gerelateerde links:
iPhone 2.0
Foto van de 16GB iPhone?
Europese 16GB UMTS iPhone op de Apple Expo?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.