Nieuws
16 juli 2010 - Ron Smeets

160.000 Android toestellen per dag, Market groeit als kool

Mocht er nog iemand twijfelen aan het succes van Android, dan leveren deze getallen, afkomstig uit de meest recente kwartaalupdate van Google, toch wel het definitieve bewijs.

Momenteel worden er namelijk elke seconde twee nieuwe Android toestellen geactiveerd. Dit komt neer op 160.000 per dag. Daarnaast is het aantal applicaties in de Android Market de 70.000 gepasseerd, dat zijn er drie keer zoveel dan ruim een half jaar geleden (december 2009).

Opvallender is echter dat het aanbod van applicaties in de Android Market op dit moment veel sneller groeit dan enkele maanden geleden. Sommige analisten verwachten zelfs dat deze maand nog de grens van 100.000 Apps gepasseerd gaat worden. Met die snelheid zal de App Store van Apple niet lang meer de grootste zijn!

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.