Geruchten
22 december 2010 - Ron Smeets

16 megapixel Sony Ericsson S006 duikt op

Een tijdje terug zagen we al dat Sony een 16 megapixel camphone module ontwikkeld had. Bij de FCC is nu de eerste 16.4 megapixel CyberShot phone van de Zweeds-Japanse fabrikant gespot.

De Sony Ericsson CyberShot S006 (zal nog wel een codenaam zijn) heeft echter nog geen support voor GSM netwerken. Vooralsnog is er alleen een CDMA (oa voor de Japanse en Amerikaanse markt) ter goedkeuring bij de FCC aangeboden.

Het toestel lijkt nog het meest op de C905 van een jaar of twee geleden. Het is namelijk een vergelijkbare slider., maar dan met een full touchscreen display en zonder fysieke toetsen onder het scherm. Qua specs heeft de Sony Ericsson CyberShot S006, behalve de 16.4 megapixel camera met LED(?) flitser (zie de tweede foto hieronder), onder andere een 3.3 scherm, WiFi, GPS, Bluetooth en een 1GHz Snapdragon processor. De foto's: SE-S006-Cybershot-a SE-S006-Cybershot-b SE-S006-Cybershot-c Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.