Nieuws
17 november 2012 - Ron Smeets

16-jarige hacker claimt Windows Phone 8 gekraakt te hebben

De 16-jarige Shantanu Gawde (foto) uit India claimt dat hij er in geslaagd is Windows Phone 8 te kraken. De hacker zal zijn prestatie tonen op de Malcon Security Conference die op 23 november in New Dehli gehouden wordt.

Volgens Shantanu zal hij daar demonstreren hoe de mazen in de beveiliging van Windows Phone 8 gebruikt kunnen worden voor het stelen van contacten, persoonlijke data en foto's van Windows Phone 8 toestellen. Of zijn claim op waarheid berust weten we dus pas over een weekje.

Shantanu Gawde is overigens geen onbekende in de hackerswereld. Vorig jaar, tijdens dezelfde conferentie, liet hij al zien hoe hij er in geslaagd was om de Microsoft Kinect te hacken zodat het mogelijk werd om foto's van onwetende gebruikers te stelen. Zelf noemt Shantanu zich een zogenaamde 'ethische hacker' wiens voornaamste doel het blootleggen beveiligingslekken in (mobiele) systemen is. Het is wel een slimme gast want op zijn zevende(!) was hij al een volleerde Microsoft Certified Application Developer.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.