Nieuws
14 maart 2012 - Ron Smeets

16 HTC's die in 2012 Android 4.0 Ice Cream Sandwich krijgen

HTC heeft op haar blog een lijst met 14 toestellen gepubliceerd die dit jaar (in 2012 dus) een upgrade naar Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) zullen krijgen.

Daarbij zitten een groot aantal bekende HTC's die ook in Nederland en België beschikbaar zijn, samen met een aantal andere modellen (voor de Amerikaanse 4G markt bijvoorbeeld).

HTC vertelt niet wanneer de ICS upgrades (per toestel) uitgerold gaan worden. Die informatie volgt te zijner tijd. Vorige week werd al bekend dat de Android 4.0 upgrade voor de Sensation XE aan het uitrollen is. Verder laat HTC ook weten dat de 'originele' Sensation binnenkort geupgrade kan gaan worden. De Sensation XL volgt (kort) daarna). Hieronder alle HTC's die dit jaar dus Android 4.0 (met HTC Sense 3.6 of 4) gaan ontvangen:

- HTC Desire S
- HTC Desire HD
- HTC EVO 3D
- HTC Incredible S
- HTC Sensation (update volgt binnen enkele weken)
- HTC Sensation XL
- HTC Sensation XE (update is al beschikbaar)
- HTC Rhyme
- HTC Sensation 4G
- HTC EVO Design 4G
- HTC Raider
- HTC Rezound
- HTC Thunderbolt
- HTC Vivid
- HTC Amaze 4G
- DROID Incredible 2 by HTC

Opvallende (recente) afwezigen in dit lijstje zijn de Desire, Dezire Z, de (eerste) Incredible en de Wildfire's. Of dit betekent dat Android 4.0 voor deze toestellen definitief van de baan is, weet alleen HTC zelf maar de kans is groot dat deze toestellen inderdaad bij 'Gingerbread' zullen blijven steken.

Bron: HTC Blog, Afbeelding via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.