Entertainment
03 maart 2008 - Ron Smeets

16.000 Euro voor vier afleveringen van Friends

Nee, dit gaat niet over een sponsor contract of het salaris van een gemiddelde acteur.

Een vrouw in Engeland wilde via de mobiele telefoon van haar man vier afleveringen van Friends downloaden. Op zich niet zo'n probleem want manlief had een 'unlimited' data abonnement van Vodafone bij zijn smartphone genomen.

Meneer moest kort daarna naar het buitenland voor zaken met als gevolg dat de downloads stopten toen hij in het vliegtuig stapte en weer vrolijk verder gingen op het moment dat hij in Duitsland weer aan de grond stond. Vanaf dat moment golden echter de internationale tarieven voor mobiel dataverkeer en die zijn een stuk duurder.

Bij terugkomst in Engeland bleek namelijk dat Vodafone al contact ogenomen had met de werkgever van de man om ze voor te bereiden op de ietwat verhoogde telefoonrekening die er aan zat te komen: 11.000 pond, ofwel bijna 16.000 Euro.

Had ze toch beter gewoon de DVD's kunnen kopen. Die liggen voor nog geen 100 Euro in de winkel en daarvoor krijg je dan alle afleveringen van de tien seizoenen Friends ;-)Gerelateerde links:
Kosten Mobiel Internet vaak onbekend voor vakantieganger
Consumentenbond: Pas op met Mobiel internetten op vakantie!
Onbeperkt internetten op je mobiel voor £5,-
Hoge mobiele telefoonrekening leidt tot zelfmoord
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.