Nieuws
19 januari 2009 - Ron Smeets

150 miljoen Mobiele 'bankiers' in 2011

Mobiele bankdiensten kennen we in Nederland natuurlijk vooral dankzij de inspanningen van de Rabobank en enkele partners die de afgelopen twee jaar enkele aardige maar (nog) niet echt succesvolle diensten zoals Rabo Mobiel en SMS betalen in het leven geroepen hebben.

Toch geloven onderzoekers dat Mobiel Bankieren de komende jaren een vlucht zal nemen en dat er in 2011 wereldwijd zo'n 150 miljoen mobiele gebruikers hun bankzaken en betalingen gedeeltelijk mobiel afhandelen.

Ik heb al eerder mijn bedenkingen geuit bij de conclusies van dit soort onderzoeken en hoewel de voorspellingen van Juniper Research ietwat voorzichtiger zijn als het gaat om de snelheid waarmee Mobiel bankieren succesvol zal worden, denk nog steeds dat er meer moet gebeuren op het gebied van acceptatie en gebruiksgemak voordat dit soort betaal- en bankdiensten mobiel zullen doorbreken.

Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.