Nieuws
07 augustus 2008 - Ron Smeets

15 van de 20 nieuwe iPhone landen bekend

Enkele weken geleden verscheen het bericht dat Apple de iPhone 3G vanaf 22 Augustus in 20 nieuwe landen zou introduceren.

Inmiddels zijn 15 landen bekend en er zitten mijns inziens toch wel een paar verassingen bij. Ik bedoel daarmee dat het toch een beetje raar overkomt dat een land als Estland nog vóór Rusland aan de beurt is. Ook China wordt nog steeds niet genoemd terwijl HongKong de iPhone al vanaf 11 Juli in de winkels heeft liggen. Natuurlijk, het heeft alles te maken met de onderhandelingen tussen Apple en de Telco's in de diverse landen, maar toch.

Letwel, er moeten nog 5 namen van landen die de iPhone vanaf 22 Augustus gaan verkopen bekend gemaakt worden. Een daarvan wordt hoogstwaarschijnlijk Singapore, maar er is dus nog hoop voor iedereen in Rusland en China. . .

De 15 landen waarvan inmiddels wel al bekend is dat zij de iPhone vanaf 22 Augustus gaan verkopen zijn: India, Tsjechië, Estland, Filippijnen, Roemenië, Argentinië, Chili, Colombia, Ecuador, El Salvador, Guatemala, Peru, Uruguay, Polen en Hongarije.Gerelateerde links:
China Mobile wil de iPhone niet meer
iPhone vanaf 22 Augustus in 20 nieuwe landen
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.