Nieuws
11 augustus 2014 - Ron Smeets

1440p YouTube update voor de LG G3 onderweg

De LG G3 is de eerste smartphone met een QHD schermresolutie (2560 x 1440 pixels). Enkele maanden geleden passte YouTube haar Android app al zo aan dat je de kwaliteit (resolutie) van de af te spelen video's kon aanpassen.

Momenteel wordt een update uitgerold waarmee het ook mogelijk wordt om video's in 1440p resolutie te bekijken. Diverse LG G3 gebruikers hebben de update al ontvangen, zo blijkt op fora.

Mijn testexemplaar helaas nog niet. Ik ben wel benieuwd of ik uiteidenlijk het verschil ga zien tussen een video op 1080p of 1440p op mijn G3. Natuuelijk is het leuk om te kunnen laten zien dat het toestel een QHD scherm heeft, maar of je bij een 5.5 inch (zo'n 40 inch minder dan de gemiddelde TV) scherm echt veel kwaliteitverschil gaat zien waag ik toch te betwijfelen.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.