Entertainment
16 augustus 2011 - Ron Smeets

14 maanden niet rijden na dubbele hands on bel- en SMS actie

Een Engelse automobilist (foto) die enkele maanden geleden gepakt werd terwijl hij tijdens het rijden twee mobiele telefoons bediende, één om te SMS'en en de ander om te bellen, mag de komende 12 maanden niet meer rijden.

Hij was zijn rijbewijs overigens al twee maanden kwijt sinds hij vorige maand al veroordeeld werd voor het hands on bellen en bovendien in een onverzekerde auto reed.

Toen de politie in de buurt van Norwich de dader betrapte reed hij met een gangetje van zo'n 112 kilometer per uur over de A47. Omdat hij beide handen 'nodig had' om zijn mobiele telefoons te bedienen stuurde hij met zijn kniëen ;-) Toen de politie hem stopte vroeg hij doodleuk of de agenten even konden wachten totdat hij klaar was met bellen. De 34 jarige Engelsman zei in een reactie dat hij het vonnis wel terecht vond. Naast de rijontzegging moest hij ook een boete van 150 pond betalen en kreeg hij 14 strafpunten op zijn rijbewijs.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.