Geruchten
03 oktober 2014 - Ron Smeets

13 megapixel front camera voor de HTC Eye?

Volgende week presenteert HTC een nieuwe high end smartphone in New York. Mogelijk zal dit het toestel worden dat in de diverse geruchtencircuits al enkele keren te zien was onder de naam Eye' en (M8) Eye. 

Een foto die via Twitter online verscheen wekt het vermoeden dat de HTC Eye een 13 megapixel front camera krijgt met een f/2.0 breedbeeld objectief en een dual LED flitser. Als dat klopt dan zet de nieuwe HTC een volgende grote stap in de ontwikkeling van de zogenaamde 'selfie cam'

Eerder ging ook al het gerucht dat de HTC Eye een 13 megpaixel duo camera aan de achterzijde krijgt. De Taiwanese fabrikant is na het tweede 4.1MP Ultrapixel debacle (met de One M7 en One M8) al afgestapt van dat type camera, zo bleek bij de presentatie van de One Mini 2 (13 megapxiel single lens cam) en de Butterfly 2 (13 megapixel duo camera). het zal mij benieuwen of de Eye, als dat het toestel is dat komende week gepresenteerd gaat worden, inderdaad ook een 13 megapixel front camera heeft. Dan weten we ook of onderstaand kiekje echt is. 

HTC-Eye-13MP-Front HTC-Eye-Rumor-0310

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.