Nieuws
23 april 2007 - Ron Smeets

13-Jarige wint Amerikaanse SMS wedstrijd

Op sommige blogs is er nogal wat commotie over het feit dat de hoofdsponsor van de Amerikaanse SMS Kampioenschappen, LG, de regels zodanig had aangepast zodat deelnemers ook de LG EnV, een toestel met QWERTY toetsenbord, mochten gebruiken.

ik ben het met die commotie in zoverre eens dat je de Amerikaanse winnares, de 13-jarige Morgan Pozgar, dus niet de titel snelste SMS-er ter wereld mag geven want daarvoor moet je toch echt een standaard keypad, zonder T9, gebruiken.

Bijzonder is wel, en dat vind ik vele malen interessanter, dat een 13-jarige in de finale enkele twintigers, met veel meer mobiele ervaring, dus te snel af was. Hoezo, de jeugd heeft de toekomst ;-)

Helaas stond er bij het bericht niet hoeveel geld de 13-jarige Morgan gemiddeld aan SMSjes uitgeeft. Haar moeder zal er in ieder geval voor waken dat ze het grootste deel van de hoofdprijs, 25.000 dollar, in een spaarpot stopt voor een eventuele universitaire studie.Gerelateerde links:
LG organiseert Amerikaanse SMS kampioenschappen
Winnaar NK SMS in 40.23 seconden
Telfort's eerste NK SMSen
Wereldrecord SMS-en onder de minuut
SMS eindelijk ook succesvol in USA
Amerikaan herovert sms-record
Foto's en Video's NK SMS online
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.