Nieuws
28 maart 2007 - Ron Smeets

13% Amerikanen kocht nieuw mobieltje in Q4 2006

Klinkt behoorlijk onwaarschijnlijk, of niet? Toch lijkt het te kloppen want uit de verkoopcijfers van nieuwe mobieltjes in de VS blijkt namelijk dat er in het laatste kwartaal van 2006 ruim 39 miljoen nieuwe toestellen verkocht zijn.

Dat komt neer op zo’n 13% van de totale bevolking, hoogbejaarden en baby’s meegerekend want Amerika telt sinds oktober van het afgelopen jaar net iets meer dan 300 miljoen inwoners.

Daarmee is Q4 van 2006 recordhouder als het gaat om verkoopaantallen in de VS. In totaal waren de 39 miljoen toestellen goed voor een omzet van 8.8 miljard dollar (6.3 miljard Euro). Ondanks deze recordcijfers liep de winst bij veel toestelmakers toch terug maar dat kwam met name door de hevige prijzenslag in de snelgroeiende mobiele markten van ‘ontwikkelingslanden’ als China en India.Gerelateerde links:
Nokia verstevigt positie als marktleider
Winstwaarschuwing Motorola: CFO op straat!
Dit jaar worden meer dan 1 miljard mobieltjes verkocht
Wereldrecord mobiele telefoonverkoop
Verdubbeling GSM abonnees in Bangladesh
De top5 van meest mobiele landen
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.