Nieuws
10 april 2013 - Ron Smeets

13.4 miljard mobiele apps gedownload in Q1 2013

Uit metingen van Canalys blijkt dat in het eerste kwartaal van 2013, wereldwijd, 13.4 miljard mobiele apps gedownload zijn. In deze cijfers zijn de App Store, Google Play, Windows Phone Marketplace en BlackBerry World bij elkaar opgeteld. Een stijging van 11% vergeleken met het kwartaal daarvoor.

De meeste apps worden nog altijd gedownload in Europa en de VS, maar de sterkste groei werd gerealiseerd in de ontwikkelende markten zoals Zuid Afrika, Brazilië en Indonesië.

De totale omzet van al deze downloads steeg met 9% naar 2.2 miljard dollar (ca 1.69 miljard Euro). Apple nam daarvan verreweg het grootste deel voor haar rekening met 74%. Kijkend naar het aantal downloads, dan is Google Play het populairst met 51% marktaandeel, ofwel ruim 6.7 miljard downloads.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.