Geruchten
30 juni 2009 - Ron Smeets

12 Megapixel Nokia Camphone in 2010

Op zich zou het wel te begrijpen zijn als ook Nokia een 12 Megapixel camphone in haar toestelportfolio zou gaan opnemen, maar dat staat dan wel zon beetje lijnrecht tegenover de uitspraken die CEO Olli-Pekka Kallasvuo enkele maanden geleden in Barcelona deed. Toen zij hij namelijk dat Nokia niet zou gaan meedoen aan de 'megapixel race' maar zich juist zou focussen op betere camera lenzen (samen met Carl Zeiss) en -software. Iets dat oveigens ook minstens zo belangrijk is als het gaat om de kwaliteit van camphone foto's.

Maar goed, als dit gerucht klopt dan komt er in 2010 toch een 12 megapixel Nokia camphone met optische zoom en een Carl Zeiss lens.

De bron het het gerucht zegt zijn informatie te hebben verkregen van anonieme bronnen binnen zowel Nokia als Carl Zeiss. De 12 megapixel camphone zou wellicht eind dit jaar (Nokia World?) al aangekondigd worden.

Over het betreffende toestel is verder (natuurlijk) nog niets bekend maar online wordt al driftig gespeculeerd over de N98 of N99. Mmmh, laten we eerst maar eens afwachten hoe de 8 megapixel N86 (foto) en de 5 megapixel N97 't bij het grote publiek gaan doen, toch?

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.