Geruchten
08 juli 2009 - Ron Smeets

12 Megapixel LG GC990 Louvre gespot

Vanochtend zijn de eerste plaatjes en summiere specs van een 12 Megapixel camphone van LG uitgelekt, de LG GC990 'Louvre'. Vooral die codenaam is bijzonder want eerder was de Samsung B7610 aka Omnia Pro, namelijk onder die naam bekend.

Voor zover bekend zou de LGGC990 binnenkort aangekondigd gaan worden. Uiterlijk lijkt het toestel veel op de Viewty Smart. De User Interface is gelijk aan die van de LG Arena en de Viewty Smart, Touch Class 3D.

De camera heeft, behalve de 12 Megapixel foto resolutie, een Xenon flitser, Touch Focus en de mogelijkheid om video in HD kwaliteit (1280 x 720 pixels) op te nemen. Verder is op een van de afbeeldingen nog te lezen dat de LG GC990 'Louvre' een 3.2 inch 16:9 touchscreen display heeft, TV-Out en DLNA support. Volgens GSM Arena heeft het toestel ook GPS en geotagging en zou de sluitervertraging nagenoeg nihil zijn. Iedereen die al eens met de Viewty Smart heeft gefotografeerd weet dat dat zeker geen overbodige verbetering zou zijn.

In een officiele reactie heeft LG al laten weten dat de GC990 Louvre een concept toestel is en dat de fabrikant nog geen concrete plannen heeft om hem op de markt te brengen. We zullen zien. . . LG-GC990-Louvre-a LG-GC990-Louvre-c LG-GC990-Louvre-b

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.