Accessoires
14 november 2008 - Ron Smeets

12.2 Megapixel camphone camera module van Sony

Vanaf Maart 2009 kunnen fabrikanten van mobiele telefoons gaan denken over het ontwikkelen van een 12.2 Megapixel camphone.

Dat is namelijk het moment waarop 's werelds eerste CMOS camera modules met die resolutie (en autofocus) uit de fabrieken van de Japanse Gadget Fabrikant rollen.

Ik ben benieuwd of dit ertoe kan bijdragen dat Sony Ericsson de eerste mobiele telefoonfabrikant zal worden die een 12.2 Megapixel camphone op de markt brengt.

In de race om de eerste 8 megapixel camphone was de Zweeds-Japanse fabrikant namelijk wel de eerste die een dergelijk toestel aankondigde, maar de race naar de winkelschappen werd uiteindelijk door Samsung gewonnen.

Ow ja, goed nieuws is ook de prijs van de 12.2 megapixel camphone module. Die is namelijk met zo'n 26 dollar vrijwel gelijk aan de 8.1 MP versie dus in principe zouden de nieuwe camphones niet echt duurder hoeven te worden.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.