Geruchten
02 oktober 2008 - Ron Smeets

12.1 Megapixel camphone in 2009?

Als we de geruchten van SEMCBlog en MobileMentalism mogen geloven dan zal de opvolger van de 8 megapixel Sony Ericsson C905 (foto) voorzien gaan worden van een 12.1 megapixel Cybershot camera, codenaam Kokura.

Volgens de bronnen zal dat toestel nagenoeg dezelfde vormgeving krijgen als de C905. Wel wordt hij ietwat dunner, maar dat moet, met de 19mm die de C905 nu meet, ook makkelijk kunnen.

Het toestel zou verder voorzien worden van het Symbian 9.4 S60 besturingssysteem en een TI3240 chipset.

De vraag is echter hoe serieus we deze geruchten moeten nemen. Sony Ericsson, die ik overigens hierover nog niet gesproken heb, zal ongetwijfeld haar standaard antwoord geven: 'Wij doen geen uitspraken over toestellen die nog niet aangekondigd zijn'.

Maar goed, volgens de beruchte Sony Ericsson lekbron (zoals we SEMC toch wel mogen classificeren) zal de 12.1 megapixel Cybershot phone in Q3 van 2009 aangekondigd gaan worden om vervolgens vanaf Q4 in dat jaar de winkels te gaan bestormen, maar dat is zijn eigen 'schatting'.

Tja, in een jaar kan nog een hoop gebeuren natuurlijk.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.