Entertainment
07 februari 2011 - Ron Smeets

11-jarige met 74 mobieltjes en pistool in gevangenis gepakt

Mobieltjes zijn in de meeste gevangenissen even gewild als verboden. Het smokkelen van toestellen is dan ook een lucratieve bezigheid en de afgelopen jaren zijn al veel creatieve manieren ontdekt om dat te bewerkstelligen. Vaak liepen de smokkelaars tegen de lamp, maar even zo vaak lukte het wel.

In een Columbiaanse gevangenis werd onlangs een 11 jarig meisje opgepakt die maar liefst 74 mobiele telefoons en een pistool onder haar kleren verborgen had. Sailant detail: het pistool was bedoeld voor een gevangene die opgesloten zat wegens illegaal wapenbezit ;-)

Het viel de bewakers op dat het meisje, die samen met een 25-jarige vrouw die zei haar zuster te zijn, nogal wat vreemde vormen onder haar kleding ten toon spreidde. Toen ze gefouilleerd werd ontdekten de bewakers twee BlackBerries, 72 mobieltjes en een pistool die op haar rug vastgeplakt zat.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.