Toestellen
10 oktober 2006 - Ron Smeets

10MP camphone in Korea gelanceerd

Tijdens de CeBIT in Maart van dit jaar zagen we ’s werelds eerste 10 megapixel camphone voor het eerst in levende lijve. Toen wisten we al dat dit toestel de Europese markt waarschijnlijk nooit zou halen.

Deze week is de Samsung SCH-B600 officieel in Korea op de markt gekomen. Om nog wat extra zout in de wond te strooien meldt PR Newswire tussen neus en lippen door nog even dat dit Samsungs derde wereldprimeur is als het gaat om camphones met de meeste megapixels.

De eerste was de release van een 5MP camphone in Oktober 2004(!), gevolgd door de 7MP versie in Juli 2005 en nu dus de 10MP camphone in Oktober 2006.

Koreanen die deze primeur willen bezitten moeten rekening houden met een aanschafprijs van ca. 750 Euro, voor het losse toestel.Gerelateerde links:
Nokia N95: 5MP cam slider met GPS
LG introduceert eerste 5MP camphone voor Europa
10MP Samsung camphone duikt op in Korea
10 Megapixel camphone van Samsung
Samsungs nieuwste heeft 7.7MP Cam en DMB
5MP cameramodule van LG
7MP Camphone van Samsung
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.