Accessoires
09 april 2007 - Ron Smeets

100 miljoenste iPod verkocht

Apple heeft vandaag in een persbericht bekend gemaakt dat er inmiddels al meer dan 100 miljoen iPod's verkocht zijn.

Daarmee is de populaire MP3 speler van Steve Jobs en zijn mannen officieel de snelst verkopende muziekspeler ooit. De eerste iPod werd bijna vijf en een half jaar geleden verkocht, in November 2001.

Sindsdien zijn er 11 iPod modellen op de markt geintroduceerd; 5 generaties iPod, 2 modellen van de iPod Mini, 2 versies van de iPod Nano en 2 generaties van de iPod Shuffle.

Behalve de iPod is ook Apple's online muziekwinkel een doorslaand succes. In de iTunes Store zijn al meer dan 2.5 miljard liedjes verkocht, evenals 50 miljoen afleveringen van TV Series en ruim 1.3 miljoen films.

iemand die nog twijfelt aan het succes van de iPod?Gerelateerde links:
iPod gaat vier jaar mee
IPod op eenzame hoogte
Amerikanen kopen meer iPod's dan GSM's
Zune in twee weken naar 9% marktaandeel
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.