Nieuws
15 juli 2011 - Ron Smeets

100 miljoen Windows Phone toestellen per jaar dankzij Nokia?

Sinds de introductie van Windows Phone 7 zijn de verkoopcijfers van Microsoft's nieuwe samrtphone OS nog niet echt door het dak gegaan. Sterker nog, ze hebben de eerste etage van de portiekflat nog niet bereikt.

De schattingen lopen uiteen van 2 tot 4 miljoen verkochte toestellen maar zelfs als het in werkelijkheid, alleen Microsoft weet dat precies, 't dubbele zou zijn, dan nog is het voor een Smartphone OS dat de ambitie heeft om binnen nu en een paar jaar tot de Top 3 te behoren, maar een schijntje. Toch gaat Microsoft er van uit dat die verkoopcijfers de komende jaren fors zullen stijgen. Met dank aan Nokia.

COO Kevin Turner van Microsoft heeft tijdens zijn WPC2011 keynote namelijk geroepen dat de software gigant verwacht dat de deal met Nokia er uiteindelijk toe zal leiden dat er 100 miljoen Windows Phone toestellen per jaar verkocht gaan worden. Nah ja, letterlijk zei Turner dat ze van deze ambiteiuze verkoopaantallen dromen: "We have dreams and aspirations that we can get to 100 million units per year with that single deal". De tijd zal leren of Microsoft's dromen al dan niet bedrog zullen blijken te zijn ;-)) Dat zijn dromen doorgaans immers.

Begrijp me niet verkeerd, ik ben al vanaf dag 1 behoorlijk positief verrast door de gebruiksvriendelijkheid, snelheid en het 'eigen gezicht' van Windows Phone 7, maar het wil met de verkoopcijfers en populariteit nog steeds niet echt vlotten. Nokia zal zeker voor een boost gaan zorgen en beide bedrijven hebben voldoende kapitaal om de nieuwe Windows Phone toestellen goed in de markt te zetten, maar of de grens van 100 miljoen toestellen per jaar snel doorbroken zal worden waag ik toch te betwijfelen. Steve Ballmer stak in zijn eigen keynote ook al de draak met Windows Phone 7. Grappig bedoeld natuurlijk, maar toch: “Marketshare went from very small too…very small”.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.