Nieuws
02 oktober 2010 - Ron Smeets

100 miljoen mobiele downloads voor eBuddy

Als je een mobiele App ontwikkeld voor diverse platformen en OS'en dan is het natuurlijk leuk als die applicatie ook veel gedownload (en gebruikt) gaat worden. In het geval van eBuddy is dat aardig gelukt.

De mobiele IM app is sinds de lancering in 2007 namelijk al meer dan 100 miljoen keer gedownload. Daarmee schaart deze Nederlandse applicatie zich in het rijtje van Facebook, Google Maps en Opera Mini, ook allen 'lid' van de 100 miljoen downloads 'club' ;-)

Met eBuddy kun je via één app gratis chatten via Windows Live Messenger, Hyves, AIM, Facebook Chat, Google Talk, ICQ, MySpace en Yahoo! Messenger accounts. Op dit moment verwerkt eBuddy meer dan 17 miljard berchten per maand. Behalve een iPhone / iPod Touch app is er ook een Android en een mobile web versie van eBuddy.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.