Nieuws
15 oktober 2016 - Ron Smeets

100+ miljoen Huawei smartphones in 9 maanden Verkoopsucces was bepaald geen zware bevalling voor Huawei in 2016

Terwijl concurrent Samsung in de penarie zit dansen ze op kantoor bij Huawei de horlepiep. Niet persé vanwege de Koreaanse sores, maar wel omdat de Chinese fabrikant dit jaar de barrière van 100 miljoen verkochte smartphones al doorbroken heeft. Daarvoor had Huawei precies negen maanden nodig. Twee maanden minder dan vorig jaar. Hernieuwd verkoopsucces was dus bepaald geen zware bevalling voor het Chinese merk.

Het succes is onder anderen te danken aan de Huawei P9 (Lite) en de Honor 8. De P9 ging in vijf maanden al meer dan 6 miljoen keer over de toonbanken terwijl de Honor 8 binnen een maand al meer dan 1.5 miljoen keer verkocht was. Over de tijdens de IFA gelanceerde Nova is nog niets bekend qua aantallen.

De komende weken staat er nog meer op stapel voor Huawei en Honor. Zo wordt 18 oktober de Honor 6X verwacht en onthult de fabrikant op 3 november in München de Mate 9, wellicht zelfs met een 'edge' variant erbij, maar dat zijn nog onbevestigde berichten.

Hoewel de beste maanden, traditioneel het vierde kwartaal van een jaar, nog voor ons liggen is de kans klein dat Huawei de oorspronkelijke doelstelling van 2016 gaat halen. Vorig jaar zette de Chinese fabrikant nog in op de verkoop van 140 miljoen smartphones (Huawei én Honor). Dat aantal werd deze zomer, door tegenvallende verkopen in de hele smartphone markt, met 20 miljoen naar beneden bijgesteld.

Met deze nieuwe verkoopcijfers is de kans echter best groot dat Huawei de 140 miljoen toch nog gaat halen dit jaar. In 2015 verkocht de fabrikant in het laatste kwartaal ruim 32 miljoen smartphones. Met de groei van dit jaar zouden er dat zomaar 40 miljoen kunnen worden.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.