Nieuws
10 september 2008 - Ron Smeets

100 Miljoen App Store downloads in twee maanden

Microsoft kondigde vorige week al aan na te denken over het opzetten van een eigen 'Strore' voor Windows Mobile applicaties en gezien het succes van de Apple's App Store is die gedachte wel te begrijpen.

De boys uit Cupertino hebben gisteren namelijk de feiten en cijfers van de eerste twee maanden nadat de App Store gelanceerd is onthuld.

Sinds 11 Juli zijn wereldwijd meer dan 100 miljoen applicaties gedownload en de App Store telt momenteel meer dan 3000 items. Daarvan zijn ruim 600 applicaties gratis en iets meer dan 90% kost minder dan 10 dollar.

Best indrukwekkend, maar stel je eens voor welke getallen hier zouden staan als er een Windows Mobile App Store was ;-)Gerelateerde links:
Apple weert 'Pull My Finger' applicatie uit App Store
Microsoft start zijn eigen App Store
Apple trekt de stekker uit 'I am Rich'
Sluit de fruitboer je apps af ?
Een kwart van de 500 iPhone applicaties is gratis
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.