Nieuws
10 mei 2009 - Ron Smeets

100 Gewonden door SMS-ende trambestuurder

Het filmpje van enkele dagen geleden waarin SMS-ende buschauffeurs, en de gevolgen van die onopllettendheid, te zien waren was schijnbaar nog niet doorgedrongen tot de bestuurder van een Tram in Boston.

Terwijl hij met een tram vol passagiers op weg was kon hij het niet laten om zijn vriendinnetje te SMS-en met als gevolg een crash en 100 gewonden waarvan er 49 in het ziekenhuis opgenomen moesten worden.

Al SMS-end zag de 24-jarige chauffeur een rood licht en een stilstaande collega tram over het hoofd waar hij vervolgens achterop reed. Als gevolg van dit ongeluk heeft de verantwoordelijke busmaatschappij besloten dat hun chauffeurs vanaf nu geen Mobiele Telefoon meer bij zich mogen hebben. De verantwoordelijke chauffeur is zijn baan kwijt. Terecht!

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.