Toestellen
11 november 2009 - Ron Smeets

100.000 Droids in het eerste weekend

Officiele verkoopcijfers zijn er (natuurlijk) nog niet want die worden door de meeste fabrikanten, op toestelniveau, doorgangs angstvallig stil gehouden tenzij magische grenzen overschreden worden.

Analisten van Bloomberg hebben echter becijferd dat er in het eerste weekend door Verizon zo'n 100.000 Motorola Droid's verkocht zijn.

Dat is omgeveer de helft van de voorraad die Verizon klaar had liggen. Op zich geen slechte prestatie voor een toestel dat, in combinatie met een abonnement, 200 dollar kost. Dezelfde analisten verwachten dat Motorola nog dit jaar zo'n 1 miljoen Android toestellen zal verkopen. Momenteel bestaat de Android portfolio van de Amerikaanse fabrikant behalve de Droid ook uit de Milestone (Europese versie van de Droid) en de Cliq.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.