Nieuws
07 juli 2007 - Ron Smeets

100.000 dollar voor één iPhone

Er staan sinds vorige week honderden iPhone's op eBay, waarvan er ongetwijfeld al een aantal verkocht zullen zijn, dus dat is niet echt nieuws.

Wat wel het vermelden waard is, is die ene iPhone die voor het goede doel op 's werelds grootste online veilingsite te koop stond. Die heeft namelijk maar liefst 100.000 dollar opgeleverd voor het 'Keep A Child Alive' project dat zich inzet voor de behandeling van seropositieve kinderen in Afrika.

De nieuwe eigenaar van het toestel moet nog tot Oktober wachten voordat hij of zij er zelf mee kan bellen. Dan wordt de iPhone tijdens het 'Black Ball' ter ere van Bono, een van de initiatiefnemers van het project, uitgereikt. In ruil voor het lange wachten krijgt hij of zij er dan ook een persoonlijk ingezongen ringtone van Alicia Keys bij, samen met twee Jawbone headsets en twee vliegtickets.Gerelateerde links:
Veiling gesigneerde Nokia 8800 Sirocco voor AIDS fonds
Eerste Nokia E90 communicator geveild voor $5000
Online veiling van gesigneerde GSM's
Bono en Oprah onthullen de 'Project Red' Nano
Rode RAZR voor Bono's Product Red organisatie
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.