Entertainment
11 januari 2011 - Ron Smeets

10% van de Uitzending Gemist programmas wordt mobiel bekeken

Uitzending Gemist heeft vandaag de gebruikscijfers van 2010 bekend gemaakt en wat mij natuurlijk direct opviel was het feit dat het afgelopen jaar 10% van alle Uitzending Gemist programma's mobiel bekeken zijn.

In totaal gaat het dan om 18 miljoen video's van de bijna 180 miljoen filmpjes die Uitzending gemist in 2010 'geserveerd' heeft. Vergeleken met een jaar eerder steeg het mobiele gebruik van Uitzending gemist met maar liefst 15.3 miljoen (ruim 665%).

Het algehele gebruik van Uitzending Gemist steeg het afgelopen jaar met 19%, van 148 miljoen video's in 2009 naar bijna 180 miljoen in 2010. De applicatie voor de iPhone en iPod Touch neemt met ongeveer 17 miljoen video’s het merendeel van het mobiele bereik voor haar rekening. Via de mobiele website werden bijna 1 miljoen video’s opgevraagd. Populaire programma’s op Uitzending Gemist waren in 2010 onder andere SpangaS, ONM en Flikken Maastricht. Mobiel was vooral Wie is de Mol heel erg populair. Uitzending-Gemist-Grafiek-2010

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.